Van és lesz is még olyan applikáció a neten ami a hasznunkra válhat, szóval folytatódik a tesztelés. Íme három újabb ami jól jöhet a mindennapokban. 

 

Legutóbb kerékpározással, tömegközlekedéssel és utazással kapcsolatos appokat próbáltunk ki, de vannak még kiaknázatlan területek. A mostani válogatás során az volt a cél, hogy a kikapcsolódást segítsük. Az, hogy ez kinek mit jelent, az persze mindenkinek más, mert van akinek a sportolás, van akinek nagyobb bulik jelentik ezt, viszont olyan is van aki csak kicsit kulturálódni szeretne.

Dechatlon Coach:

Az, hogy a sportszerekkel foglalkozó cég készít egy sportoláshoz való appot, már nem hangzik rosszul. Egyrészt mert egy ismert brand nevével mindent könnyebb eladni, ez szerintem nem kérdés, másrészt ez a brand amiről szó van, eleve elég minőségi termékeket ad el az eddigi tapasztalatom alapján. A leírás alapján kicsit hasonlított a múltkor tesztelt Urban Bikerre, hiszen ez is méri a magasságot, sebességet stb., ez azonban kicsit több ennél, hiszen egy „multisport alkalmazásról” beszélünk.

Rengeteg sporthoz lehet alkalmazni, jóga, futás, labdarúgás, hegymászás és hasonlók, egészen konkrétan 60 féléhez. Ráadásul edzésterveket is tartalmaz, amiért megint csak plusz. Utóbbival annyi a gond, hogy magyar nyelv nincs benne, viszont ha valakinek ez segítség, van angol, francia, holland, kínai, német, olasz és spanyol.

Az app méri elvben az elégetett kalóriát, a megtett távolságot, az időt, valamint a sebességet, ebből egyébként a végén átlagot számol és minden adatot ment a telefonra. A sebességmérő viszont picit lassan reagált. A pontosság érdekében az elején be kell állítani a magasságunkat és hogy mennyi a testsúlyunk. 

Ha sokat sportol az ember, akkor ez mindenképpen kellhet, ráadásul ha valakinek ez megfelel, akkor nem feltétlen szükséges minden egyes sportághoz egy külön alkalmazást telepíteni.

Magyar látnivalók:  

Ahogy az a nevében is benne van, az app különféle látnivalókat dob fel nekünk, amennyiben megadjuk, hogy melyik városban vagyunk, avagy melyikbe kívánunk ellátogatni. Az applikáció nemcsak ebből áll, hiszen programokat is ajánl. A pontosság érdekében van annyi segítség, hogy akár távolságra is rákereshetünk, vagyis, hogy milyen messzire kívánunk elmenni.

Bár meglátásom szerint lenne még mit fejleszteni, hiszen nem volt minden esetben teljesen naprakész, az mindenképp pozitív, hogy a felület elég igényes, és igazából a kulturális ismeretek bővítésére vagy éppen unaloműzőnek is nagyszerű. Például abban az esetben, ha mennél valamerre, de nem vagy tisztában a saját városod aktuális programjaival.

BAC Kalkulátorok (AlcoDroid Alcohol Tracker):

Jó pár ilyen jellegű alkalmazás van fenn a play áruházban. Az ilyen kalkulátorok lényege, hogy ha beírjuk magasságunk, nemünk, testsúlyunk, akkor amennyiben hozzáadjuk, hogy mit ittunk, hány órakor és milyen mennyiségben (és ezt pontosan jegyezzük), akkor körülbelül kiszámolja, hogy mennyi lehet a véralkohol szintünk.

Tekintve, hogy az egy sör nem sör és egyéb hasonló mondások azt hozzák magukkal, hogy mindig lesz valami alkohol a kezünkben, így elég nagy segítség lehet ez az alkalmazás, amennyiben még a saját lábunkon szeretnénk hazavánszorogni.  Az alábbi app ugyanis nemcsak BAC szintet mutatja, hanem azt is, hogy hány százaléknál milyen tünetekre számíthatunk, vagyis így előre láthatjuk meddig érdemes fogyasztani, továbbá kiszámíthatjuk, hogy ez nagyjából mikorra távozik a szervezetünkből. A szondát és az önismeretet mondjuk ez sem helyettesíti, így a számítások sem biztos, hogy pontosak (és ezt általában minden appnál fel is tüntetik). Na és persze, ha valaki még így is túl sokat fogyasztana, akkor azért ne az legyen a kifogás, hogy csak az applikációt tesztelte.